Головна > Термальні басейни Ужгорода 

Термальні басейни Ужгорода 

Термальні води — підземні води, що мають підвищену температуру (понад +20 °C). Відомо, що їхні лікувальні властивості відкрили ще в часи Римської імперії. 

В Україні особливо поширеним є використання термальних вод у зонах відпочинку та оздоровлення на Закарпатті. Це пов’язано із тим, що в цьому регіоні є багато розломів у земній корі, які створюють умови для появи термальних джерел. Вода проникає глибоко під землю, де нагрівається та збагачується мінералами, а потім знову підіймається на поверхню.

Термальні води Ужгорода та околиць насичені багатьма корисними сполуками й речовинами. Вони не лише допомагають у лікуванні та профілактиці фізичних хвороб, але й мають позитивний вплив на психологічне здоров’я. 

Вважають, що термальні води сприяють покращенню стану шкіри, зміцнюють серцево-судинну систему, нормалізують психічний стан та підсилюють імунітет людини. Лікувальні властивості термальних вод залежать від їхнього хімічного складу.

Природні термальні басейни завжди приваблюють туристів та сприяють розвитку інфраструктури регіону. Термальні курорти Ужгорода та району пропонують умови для сімейного відпочинку протягом цілого року, а також повний спектр послуг оздоровлення, харчування та проживання. Розповідаємо про найбільш популярні з них. Більше цікавого шукайте на нашому сайті — у розділі “Подбати про здоровʼя” — та обирайте найкраще місце для відпочинку.  

Термальний комплекс “Гармонія” (село Минай)

Термально-рекреаційний комплекс “Гармонія” віддалений від міського шуму, тож стане справжньою знахідкою для тих, хто цінує своє здоров’я та якісний відпочинок.

Унікальність “Гармонії” полягає в її цілющій термальній воді морського походження, яку викачують із власної свердловини на глибині 870 метрів. Комплекс пропонує два закриті термальні басейни, що працюють з ранку до вечора, а також два сезонні відкриті басейни з кремнієвою водою та кафе-терасою, які відкриваються навесні. 

Медичний центр оснащений сучасними технологіями: горизонтальні та вертикальні витяжки, ванни для індивідуального лікування різних захворювань, масажні кабінети, УЗД та кардіографія.

Сайт: https://harmoniyatermal.com/ 

Facebook-сторінка: https://www.facebook.com/garmoniyatermal/ 

Instagram-сторінка: https://www.instagram.com/garmonija_termal_recreacija/ 

Деренівська Купіль (село Нижне Солотвино)

Деренівська Купіль — це унікальний курорт, чия історія сягає ще XVII століття. Його вважають одним із першовідкривачів лікувальних властивостей кремнієвої води — скарбниці здоров’я та краси.

Нині Деренівська Купіль поєднує в собі досягнення медичної науки й інновації. Курорт пропонує провідні апаратні технології, традиційні методи лікування, комплекси з відновлення, очищення, омолодження й загального оздоровлення організму. На гостей тут чекають римська парна, закарпатська лазня, фінська сауна, крижаний фонтан та інші послуги.

Термальний басейн із термальною, лікувальною, мінеральною водою “Закарпатська 2” має температуру 32-34 °C. Купання в ньому покращує стан шкіри, оздоровлює серцево-судинну та нервову системи, позитивно впливає на опорно-руховий апарат. Окрім безпосередніх процедур, гості також можуть взяти участь у лекціях та семінарах, які проводять експерти в галузі здоровʼя, краси та психології.

Сайт: https://derenivska-kupil.ua/ 

Facebook-сторінка:https://www.facebook.com/derenivska.kupil/ 

Instagram-сторінка: https://www.instagram.com/derenivskakupil/ 

SPA-центр “Золота гора” (Ужгород)

SPA-центр “Золота гора” знаходиться у затишному куточку Ужгорода й зачаровує своєю неповторною атмосферою. Розташований серед дерев, він створює ефект гармонії з природою.

Тут є басейни з кришталево чистою водою, велика сауна й парова кімната — усі умови для очищення організму й відновлення енергії.

Вода свердловини “Золотої гори” за хімічним складом і температурою належить до гарячих кремнієвих гідрокарбонатних натрієвих термальних вод середньої мінералізації й нагадує термальні води курортів у Франції, Німеччині та Чехії. 

Термальні басейни в SPA-центрі “Золота гора” налічують:

  • великий відкритий термальний басейн (температура +29 °C);
  • маленький відкритий термальний басейн (температура + 39 °C);
  • відкритий дитячий басейн;
  • великий критий термальний басейн (температура +26 °C);
  • джакузі (температура +34 °C).

Термальні води SPA-центру будуть корисними для людей з ожирінням, цукровим діабетом, виразкою шлунку, захворюваннями нирок і сечовивідних шляхів.

Instagram-сторінка: https://www.instagram.com/zolotagora/ 

Санаторно-оздоровчий комплекс “Termal Star” (село Нижнє Солотвино)

Розташований неподалік Ужгорода комплекс “Termal Star” є ідеальним місцем для повного розслаблення та відновлення енергії. Тут можна насолоджуватися водними відновлювальними процедурами у басейні, турецькому хамамі або фінській сауні.

Місцевий термальний басейн наповнений водою, яка за своїм складом є унікальною і не має аналогів на Закарпатті. Її добувають зі свердловини глибиною 640 м та проводять купання при температурі води 34-35 °C. Плавання в такому басейні є корисним для опорно-рухового апарату, нервової та серцево-судинної систем. 

Гостям комплексу пропонують також гідромасажні ванни, заняття аквааеробікою та розваги на водних гірках. А для найменших відвідувачів працює спеціально обладнаний басейн із комфортною температурою у +28 °C.

Сайт: https://termal-star.com/ 

Facebook-сторінка: https://www.facebook.com/termalstar/ Instagram-сторінка: https://www.instagram.com/termalstar/

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *