Головна > «Сушлики»

«Сушлики»

На Закарпатті волонтерка Любов Повідайчик створила власну лінійку м’ясних та овочевих чипсів під цікавою назвою – “Сушлики”.

Повідайчик — відома в Ужгороді волонтерка, продавчиня сувенірів. Ідея створити лінійку оригінальної локальної продукції в якості сувеніра для туристів з’явилася після курсів. Як розповідає пані Любов, останнім часу спостерігає тенденції коли туристів все менше цікавлять якісь магнітики, як сувенір з Ужгорода. Тому й виникла ідея створити гастрономічний смалолик, що вже так припав до душі її клієнтам.

“Коли виготовили перші порції сушеного м’яса — довго не могли визначитися із назвою для цієї продукції. Зробили презентацію для друзів та колег, і в процесі дегустації з пивом з’явилася назва “сушлики”, – розповіла Повідайчик.

Виготовляють сушлики з трьох видів м’яса — свинини, яловичини та курятини.

«Сушлики» – це 100% м’ясо, усушене в дегідраторі на 60-70% при температурі до 70℃. Вони чудово смакують в якості перекусу в подорожах та туристичних походах, іще це — прекрасні закуски для посиденьок з друзями”, – зазначає майстриня.

Вона уточнила, що для того, аби приготувати сушлики, філе підморожують, ріжуть на тоненькі слайси, а далі маринують у різних соусах із додаванням солі, часнику, коріандру, суміші перців та інших спецій. Пакують сушлики у вакуумні упаковки, де вони добре зберігаються та не псуються. Тому вони гарно транспортуються та мають тривалий термін зберігання.

Також можна скуштувати й овочеві сушлики, наприклад, із гарбузів.

В асортименті майстрині є пастила, плодово-ягідні суміші для заварювання ароматного чаю, ферментований Іван-чай, який широко славиться своїми цілющими властивостями.

Сушлики входять до більшості наборів крафтових закарпатських продуктових кошиків разом з продукцією топових сироварів, кондитерів, м’ясних виробників та виноробів регіону.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *