Головна > “Вина Ковача”

“Вина Ковача”

Засновником сімейної виноробні є закарпатський винороб Олександр Ковач. Винороб з понад як 25 річним стажем. Він, мабуть, один із найвідоміших виноробів Закарпаття.
Понад 20 років практичного досвіду виключно на європейському обладнанні (Італія, Чехія, Франція). Вина він виробляє з європейських сортів винограду давно і успішно – неодноразово вони займали призові місця на фестивалях і дегустаціях, як в Україні так і в Європі.
Олександр слідкує за світовими тенденціями у виноробстві. Тому щороку, крім якісних вин, з’являються родзинки такі як перше закарпатське ігристе, що виготовленого по класичному методу шампанізації, дистиляти, iсe wine, винні лікери та бальзами, сидри, винне морозиво та винне пиво.

Пан Ковач очолює Асоціацію приватних виноградарів та виноробів Закарпаття, а також є членом комісії при Міністерстві аграрної політики та продовольства України з дерегуляції законодавства, що стосується виноробства. Також він є засновником двох винних фестивалів в Ужгороді – «Сонячний напій» та «Закарпатське Божоле».

Замовити вина можна в онлайн-магазині “Вина Ковача”. А продегустувати сонячні напої Срібної землі в винній ресторації “Комітат Унг”.

Виноробня виготовляє білі, червоні, рожеві вина.

Також винороб Олександр Ковач виготовляє два види ігристих вин – ігристі вина за класичним методом (methode Champenoise) – спочатку виробляють базове вино звичайним способом з первинної (спиртової) ферментацією в нержавіючих ємностях. Після чого проводять ассамбляж базових вин, тобто змішують вина різних років врожаїв, різних сортів винограду, з різних виноградників.

Другий вид ігристих – Петнати. Пре-шампанський метод (або ансестраль), за допомогою якого народжуються петнати, виник задовго до винаходу вторинної ферментації – років п’ятсот тому. Вино з незакінченою первинною ферментацією розливається у скляні пляшки для ігристих вин. Бродіння триває вже в пляшці: вуглекислий газ виділявся і залишається під пробкою доти, поки її не відкоркують.Градус алкоголю у петнатів нижче, ніж в інших вин з бульбашками. Тиск теж низький, тому і перляж ніжний і менш надокучливий. Його не фільтрують, отже в келиху ігристе буде непрозорим, з дріжджовим осадом. Зате смак у нього яскравий, а кислотність гастрономічна.

Контакти

Адреса

пл.Жупанатська,3

Номер телефону

+38 050 223 8392

066 131 8010

Години роботи

Пн-Нд: 11:00 – 22:00

Соціальні мережі

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *