Головна > Lay Bottle

Lay Bottle

Lay Bottle – це сімейня мастерня Василя і Вероніки, що виготовляє посуд і декор з використаних скляних пляшок. Ідея виникнення прийшла митцям ще під час пандемії ковіду. 

Спершу, маючи невелику піч на випікання майстри робили тарілочки з пляшок для сиркої чи мясної нарізки, різних закусок. Але згодом асортимент розширився. Тепер в наявності і свічки, вази, світильники, тарілки з різними орнаментами, вази, та багато іншого. 

Виготовлення виробів з вживаних пляшок, це як сучасне мистецтво, яке водночас піднімає питання актуальних проблем, зокрема сортування сміття на території Закарпаття. Усі пляшки майстерня приймає від закладів і жителів регіону. Далі вони дбайливо відмиваються від етикеток і запікаються в спеціальних печах при температурі від 720 до 860 градусів. Таким чином пляшки перетворюються на тарілочки, світильники, стакани, піали, свічники, келихи, ялинкові прикраси, писанки тощо. Василь за освітою художник-графік, тож за бажанням замовників може нанести на тарілочку персональний надпис, або ж створити авторське зображення. Частенько їм надсилають люди самі матеріали, просять дати нове життя якійсь особливій пляшці, тим самим зберігаючи емоції якоїсь особливої події  в житті. 

Продовжує еко-концепцію і пакування. Усі вироби поміщаються в картонні коробочки, які наповнюються сіном і польовими квітами з карпатських лугів, а також підписуються вручну. Купуючи продукцію бренду Lay Bottlе – Ви робите маленьку добру справу і отримуєте особливий виріб мистецтва водночас.

Контакти

Ознайомитись та замовити вироби можна:

Номер телефону

+38 (050) 290 74 77

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *