Головна > Спеції Пряно

Спеції Пряно

Спочатку трави, насіння, потім горіхи, далі спеції; у зернах та мелені; прянощі до бульйонів, супів, м’ясних страв; до напоїв – зігрівальні, заспокійливі, збуджувальні. Окремо стоять суміші – гострі, негострі, з сіллю і ні, традиційні і специфічні. Всюди прописані інгредієнти, оскільки є люди, що мають алергію на той чи інший компонент. Це все — в магазині спецій «Пряно». Їх в Ужгороді є кілька крамниць.

Магазин почала журналістка Мар’яна Сурма, перебуваючи в затяжному декреті: донечки народилися майже одна за одною. Готувати вона любила давно, а готуючи, почала розумітися на спеціях. Якось почала шукати ідеї для стартапу. Наткнувшись на спеції, зрозуміла, що цікавить її саме це.

«Часто в рецепті рекомендували додати якусь спецію, наприклад, кардамон зелений. Я не знала, де його знайти. В супермаркетах можна було купити тільки щось мелене і надійно запаковане. Тобто понюхати чи роздивитися вміст було складно. Тож стартап склався сам собою” – каже Мар’яна.

Спочатку шукала спеції і замовляла їх сама, а потім познайомилася з постачальниками. Про спеції розповіла на своїй сторінці у Фейсбуці та на сайті, сама писала «смачні» тексти, знайомі та друзі із задоволенням підписалися на сторінку «Пряно», поширювали її описи і замовлення посипалися практично одразу.

Через деякий час з’явилася можливість орендувати приміщення для крамниці в центрі міста. У крамничці «Пряно» стрімко зростав асортимент — містяни щоразу активно цікавилися і пізнавали світ спецій. Тепер тут можна знайти індійський, іранський, іспанський.шафран, чорний кардамон, іспанську копчену паприку та безліч інших пряних дивовиж.

З часом Мар’яна почала сама змішувати суміші: спочатку зробила суміш із часнику, цибулі, паприки для кисломолочних продуктів, а потім почала змішувати і інші суміші — з’явилися авторські суміші за власними рецептами.

Контакти

Адреси магазинів:

пров.Гірчичне зерно – вул.Фединця, 12
ТЦ Боздош (2 поверх) – вул.Возз’єднання 39а

Номер телефону

+38 (050) 875 58 44

Соціальні мережі

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *