Головна > Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр

Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр

Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв

Історія Закарпатського академічного обласного державного українського музично-драматичного театру – це славна сторінка історії становлення нації та щирої відданості ідеї створення українського театру в Ужгороді, адже перед ним постійно поставали нові виклики, через які варто було проходити.

Народження театру почалася задовго до його офіційного відкриття. Ще в 1920-х існували невеликі товариські студії так званого українського театру. У них збиралися шанувальники художньої літератури історичного та народного характеру. Саме за цими творами були поставлені перші п`єси, а пізніше вони ж прославлені в середині 20 століття в стінах повноцінного театру.

Згідно з постановою Ради Народних Комісарів УРСР з 1 січня 1946 року було створено «Закарпатський обласний музично-драматичний театр», який вже в листопаді цього ж року розпочав свою діяльність.

І


Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв – це найбільший театр області, який знаходиться в місті Ужгород

Театр наразі має два сценічні майданчики для показу вистав: Велика сцена та Мала сцена. Згодом планується відкрити ще два: сцену під відкритим небом та сцену в укритті.

Зараз в репертуарі театру глядач знайде для себе вистави за п’єсами як сучасників, так і класиків української та світової драматургії.

Вистави для дорослих та дітей, а також для сімейного перегляду. Жанри – на будь-який смак. Репертуар постійно поповнюється свіжими прем’єрами.

Перед виставою глядачі можуть насолодитись живою музикою у виконанні артистів театрального оркестру «Яма». У фойє також є буфет, щоб очікування було ще комфортнішим.

За 77 років творчої діяльності наш театр виніс на суд глядача кілька сотень вистав за такими творами: «Наталка Полтавка» – Івана Котляревського, «Украдене щастя» Івана Франка, «Камінний господар»  Лесі Українки,, «Лимерівна»   Панаса Мирного, «Циганка Аза»  Михайла Старицького, «У неділю рано зілля копала» Василя Василька, «Мати Наймичка» Тараса Шевченка, «Трембіта» В. Масс та М.Червінського, «Севільський цирульник»  Т’єра Бомарше, «Кумедний випадок» Карла Гольдоні, «Дванадцята ніч»  Вільяма Шекспіра, «З коханням не жартують»  Педро Кальдерона, «Витязь Янош»   Шандора Петефі, «Гордубал»   Карела Чапека та багато інших.

Квитки доступні як в касі театру, так і за посиланням.

Контакти

Адреса

пл.Жупанатська,3

Номер телефону

050) 432 05 57

Години роботи

Пн: Вихідний
Вт-Пт: 13:00 – 18:00
Сб-Нд: 10:00 – 18:00

Соціальні мережі

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *