Головна > Торт “Ужгород”

Торт “Ужгород”

Валентин Штефаньо — відомий ужгородський кондитер, ім’я якого знають практично всі в Ужгороді, переважно всі на Закарпатті, та і в Україні його ім’я на слуху. Його візиткою, десертом, з яким незмінно пов’язують його ім’я, є торт «Ужгород» — десерт, який печуть тільки в нашому місті, за принциповим рішенням Валентина.

Валентин розповідає, що 2004 році відвідуючи сестру у Франції вона спекла торт, який Валентину відразу нагадав «Київський», але набагато смачніший. Він був легкий, хрусткий, а простий крем зі згущеного молока та масла дуже пасував до інших інгредієнтів. Назви тоді він ще не мав.

А вже коли вони розпочали свій бізнес в Ужгороді, Валентин вирішив включити цей торт в асортимент продукції. Тоді з’явилося тістечко “Моранг”, яке відразу почало бити всі рекорди продажів. Так і з’явилася ідея створити щось більше – фірмовий сувенірний торт «Ужгород». 

Торт «Ужгород» – невеликий торт вагою в 410 г який створено на основі десерту «Моранг» (печене безе з фундуком). Початково задумувався як вдосконалена версія «Київського торта». Основа торту незмінна з 2010 року. До складу торта входить безе печене з фундуком, ніжний масляно – вершковий мус з додаванням для карамельної нотки молочного конфітюру (Confiture de lait}. Зовні оздоблений сумішшю масло какао та шоколадом з нанесенням зображення.

Технологія його приготування досить складна й енергозатратна. А борошно під час приготування цього неймовірного десерту не використовується взагалі. Спочатку дроблять фундук, далі замішують його в яєчні білки, цукор та кукурудзяний крохмаль. Все це збивається в густу піну. Цей процес найбільш проблемний, адже за словами Валентина, білки – матеріал дуже примхливий. Пишна збита білкова маса розфасовується у круглі форми. Це і є основа майбутнього торта. Далі білкові коржі відправляють у духовку. Потім кондитери беруться до приготування мусу.

Секрет його залишається в секреті, але відомо, що ця смачна складова робиться з вареного згущеного молока, масла і вершків. Готовий мус перекладають з хрусткими коржами. Складений виріб відправляють на кілька секунд до камери експрес-заморозки. На верхній шар мусу за допомогою трафарету і розпилювача наноситься шоколадне зображення Греко-католицького кафедрального собору, який є відомою архітектурною пам’яткою Закарпаття.

Контакти

Адреса

вул. Духновича, 16 та площа Шандора Петефі,18.

Супермаркет «Дастор» м. Ужгород, вул. Собранецька, 89.

Супермаркет «Алма» м. Ужгород, вул. Лінтура, 6, 10, 8.

Номер телефону

+380 671083330,

+380 671073330

Години роботи

Пн-Нд: 10:00 – 24:00

Соціальні мережі

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *