Головна > Де поїсти в Ужгороді

Де поїсти в Ужгороді

Ужгород — місце, де процвітають традиції закарпатської кухні, а заклади на будь-який смак і гаманець дають змогу спробувати місцеві делікатеси.

Якщо ви шукаєте, де поснідати в Ужгороді, замовити смачний обід або романтичну вечерю, кафе та ресторани міста завжди гостинно відчинять двері. Місцеві кухарі відкриють світи запашних ароматів, соковитих м’ясних страв, гарячої випічки та ніжних десертів. Традиційні страви тут отримують свіже прочитання і зберігають автентичний смак. 

Де смачно поїсти в Ужгороді

Сьогодні в Ужгороді працюють багато ресторанів, кавʼярень, піцерій та кондитерських. Їхній перелік можна знайти у розділі “Гастрономія”. Переглядайте та обирайте те, що смакує Вам! Ми ж зібрали тут невелику підбірку закладів до Вашої уваги. 

Де поснідати в Ужгороді

Поживний сніданок — майже стовідсоткова запорука вдалого дня. На щастя, тут Ужгород має що запропонувати жителям та гостям міста.

“Eat Me! Cafe”

вул. Волошина, 22

У закладі сніданки готують цілий день. Оформлене у стилі США 60-их років кафе має відповідне меню. Тут можна скуштувати страви, які є простими й смачними водночас: класичні мафіни, печиво, брауні, морквяний пиріг, чизкейк та багато іншої випічки.

“Plan B” 

вул. Льва Толстого, 3Б

Цей гастробар розташований у центральній частині Ужгорода. Тут великий вибір поживних сніданків, нестандартний дизайн та затишна тераса у внутрішньому дворику. Легкий сніданок з лососем чи класичний англійський — кожен знайде страву на свій смак.

“Yeahnot bar” 

вул. Льва Толстого, 12

Заклад підійде тим, хто цінує прогулянки та панорамні види міста, адже розташований він неподалік набережної. Вдень “Yeahnot bar” подає смачні сніданки й запашну каву, а ввечері сюди можна повернутися за авторських коктейлем.

Закарпатська кухня: заклади Ужгорода

Ужгород вражає не тільки смачними сніданками, а й автентичною кухнею. Багато років вона формувалася під впливом різних культур та народів, які мешкали в цьому регіоні. Угорці додали в місцеве меню бограч, паприкаш і рокот-крумплі, румуни — різні види токанів, словаки — страпачки, чехи — кнедлики, німці — шніцелі, а євреї — човлент та фаршировану рибу. Однак тут знайдете й багато самобутніх страв — дзьобачки, підбивані пасулі тощо.

Закарпатська кухня відома запашними та пікантними стравами, для приготування яких часто використовують червону паприку, чорний перець, часник, кмин та різноманітну пряну зелень. 

Також регіон славиться своїми винами. Місцеві виноробні виготовляють різні сорти напою: “Совіньйон блан”, “Трамінер”, “Рислінг Італійський”, “Шардоне”, “Каберне Совіньйон”, “Мерло” та багато інших. 

Ось кілька закладів, де можна спробувати місцеву кухню.

“Деца у Нотаря” 

вул. Карпатської України, 98

Етноресторан відкрили у 1995 році в будинку, де колись жив міський нотаріус. Це й дало назву закладу, адже “Деца у нотаря” означає “сто грамів у нотаріуса”. Оформлений у вигляді корчми ресторан є дуже колоритним та пропонує локальні страви — бограч-гуляш, татарський біфштекс, кремзлики й багато іншого.

“Угорський двір”

вул. Капітульна 24

Цей автентичний кулінарний заклад зробив відродження втрачених кулінарних традицій Закарпаття своєю місією. Тут подають бобгуляш, холасле, паприкаш та інші страви, які багато років були частиною місцевої кухні.

Зали з антикварними меблями та тераса із виглядом на Ужгородський замок допоможуть кожному відчути дух міста.

“Комітат Унг”

пл. Жупанатська,3

Винна ресторація розташована в центрі міста, у старовинних підвалах колишньої ратуші. Тут можна спробувати крафтові вина з виноградників Закарпаття та місцеві сири. Також у закладі великий вибір страв локальної кухні, а гостям пропонують унікальний десерт — желе із вина.

На запитання “Де смачно поїсти в Ужгороді?” легко знайти відповідь. Адже тут є все — від затишних кавʼярень і кондитерських до вишуканих ресторанів з автентичною кухнею. Відвідайте це унікальне місто і насолоджуйтеся його кулінарними принадами!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *