Головна > Кава “Ріверсайд”

Кава “Ріверсайд”

Кава для ужгородців — майже як сакура, тільки краща, бо доступна щодня впродовж року. З кавою древній Унгвар познайомили турки, коли Закарпаття ще було в складі Австро-Угорської імперії. В ті часи кава була дорогим задоволенням, прості селяни зазвичай варили каву з ячменю.

Втім, саме з цієї «точки» і саме з Ужгорода стартує всеукраїнська історія кавування. Дослідники зафіксували, що в XIX ст. тут вже були справжні кав’ярні, а самі закарпатці вже вміли варити каву.

Раніше майже в кожній хаті її смажили, відтак мололи і варили міцний і ароматний напій. Еспресо, лате, капучино, флет-вайт та кортадо — на цих напоях добре знаються в кав’ярні з відкритим обсмажуванням кави Riverside. Зерна обсмажуються перед гостями, бариста – твій найкращий друг, а вільно поспілкуватися можна з будь-яким відвідувачем. Тут, у Ріверсайді, можна познайомитись з новими видами кави, осягнути кавову філософію та насолодитися кав’ярнею «третьої хвилі» у найзахіднішому регіоні України. «Третя хвиля» — це коли в кав’ярні кардинально інший підхід до вживання кави  та індивідуальний підхід до клієнта. Кава тут — це продукт з власним характером. Тут широкий асортимент кавових напоїв готує досвідчений бариста.

RIVERSIDE Ростерія & Брю Бар відкрилася в квітні 2019 року і працює у 2 форматах – це кав’ярня і обсмажувальний центр. Співзасновник закладу Олександр Єфремов каже, що Ріверсайд — це «громадський проєкт, який передбачає знайомство ужгородців із правильним питтям кави, виробництвом і обсмажкою. Тут руйнуються перегородки між людьми та з’являється зв’язок. Якщо ти в Ужгороді, ти п’єш найкращу каву, попри те, на якому березі річки знаходишся».

В Ужгороді стала традиція кавопиття. Ужгородці п’ють багато еспресо, полюбляють каву з гіркуватістю. Водночас вони дуже гнучкі і відкриті до прийняття нових культур споживання. Люди із задоволенням комбінують виражений профіль шоколаду і горіха Бразилії з квітковою Ефіопією. Найбільш ходова кава в Ужгороді, за спостереженням RIVERSIDE – Латинська Америка та Африка (Ефіопія, Кенія).

RIVERSIDE пропонує цілу палітру кавових зерен від найкращих світових виробників. А ще постачає каву більш ніж 25 закладам Ужгорода. Вивчивши кавові смаки ужгородців, у 2021 році Ріверсайд запустив проєкт «Ужгородська кава».

«Ужгородська кава» — це кава в зернах, арабіка, Нікарагуа, Ефіопія й Бразилія, представлена у смаженому вигляді й окремо у зеленому. Першу частину посмажили у ростерії Ріверсайд, а іншу пропонують людині посмажити самостійно в домашніх умовах. Як у старі часи, взяти сковорідку, нагріти, змішувати й охолоджувати на підвіконні.

Контакти

Адреса

пл.Є.Фенцика, 13

Номер телефону

099 508 4002

Години роботи

Пн-Нд: 08:30 – 19:00

Соціальні мережі

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *